Acomodarea

Pentru copii, inceputul gradinitei reprezinta un pas important in dezvoltarea lor sociala si emotionala, si de asemenea, poate reprezenta o perioada dificila. Acesta este momentul in care parintii si cadrele didactice fac eforturi ca integrarea in gradinita sa fie o experienta pozitiva pentru copii.

Modalitatea de integrare

Echipa Pick Me Academy promoveaza acomodarea blanda, care se realizeaza cu rabdare, iar durata acesteia variaza de la un copil la altul, de la cateva saptamani la cateva luni. Este important ca parintele sa inteleaga rolul pe care gradinita il are in dezvoltarea optima a copilului si de asemenea, sa aiba o atitudine realista fata de capacitatea de adaptare a acestuia. De asemenea, acestia sprijina si faciliteaza aceasta adaptare atunci cand pastreaza o atitudine pozitiva fata de gradinita, manifesta calm si fermitate in gestionarea protestelor copilului, deschidere fata de emotiile negative si plansul, care este firesc, al copilului, validand emotia, dar fara a negocia venirea la gradinita.

Primele zile in colectivitate

In prima zi, parintele va aduce copilul la ora stabilita si va ramane alaturi de el in jur de 5-10 minute, dupa care copilul va ramane alaturi de educator in sala de clasa sau in curtea gradinitei pentru a explora impreuna spatiul timp de aproximativ 30 minute. In urmatoarele zile putem mari perioada de timp in care copilul ramane in gradinita doar daca acesta isi va dori si va prezenta interes fata de activitatile pregatite de educator. Ne dorim ca acest proces sa se realizeze gradual si lin, astfel incat copiii sa se acomodeze si sa se simta confortabil in noul mediu. Este important ca parintele sa se asigure ca numarul de contact pus la dispozitie este cel corect pentru a putea fi anuntat in cazul in care copilul se intristeaza.