Programul unei zile

Calendar

08:00 – 9:30: Primirea copiilor / Triajul medical / Micul-dejun

Primele persoane pe care copiii le intalnesc la intrarea in gradinita sunt doamnele asistente medicale, care se asigura ca cei mici sunt apti pentru intrarea in colectivitate si nu prezinta niciun semn de boala.  De indata ce micutii au trecut prin triajul medical, acestia sunt asteptati in sala de mese pentru micului-dejun. In fiecare zi, micul-dejun se poate servi in intervalul 08:00 – 09:30.

09:00 – 09:30: Morning Gym / Circle Time (intalnirea de dimineata)

Morning Gym (Miscarea de dimineata)

In Pick Me Academy, activitatile incep la ora 09:00 cu miscarea de dimineata, prin intermediul careia copii isi pregatesc intregul corp pentru activitatile ce vor urma. Consideram ca un set de exercitii fizice dimineata, timp de 10-15 minute ii ajuta pe copii sa fie mai sanatosi, mai concentrati, mai increzatori si mai pregatiti pentru o zi plina de provocari.

Circle Time (Intalnirea de dimineata)

Momentul intalnirii de dimineata presupune participarea si implicarea activa a copiilor in vederea stimularii comunicarii, favorizarii inter relationarii si formarii comportamentului empatic la copiii prescolari. In functie de vreme sau anotimp, intalnirea de dimineata se poate desfasura in aer liber si se realizeaza pe baza proiectului tematic in desfasurare, tema saptamanii sau un eveniment deosebit in viata grupei. Aceasta intalnire este insotita de activitati de grup, calendarul naturii, prezenta copiilor, cantece, jocuri de miscare si jocuri de dezvoltare socio-emotionala. Intalnirea de dimineata este urmata de activitatile pe centre, care fructifica interesele copiilor pentru un anumit domeniu. Intalnirea de dimineta dureaza intre maxim 30 de minute, in functie de nivelul grupei.

09:30 – 10:30: Activitati pe centre

Centrele de interes ofera copiilor o multime de optiuni pentru a invata prin joaca, oferindu-le in acelasi timp posibilitatea de a se dezvolta intr-o atmosfera deschisa, stimulatoare. Prin organizarea activitatilor pe centre de lucru / de interes, sala de grupa devine pentru copii un cadru adecvat situatiilor de invatare prin descoperire si explorare.

Centrul BIBLIOTECA (Limba si comunicare / Programul Jolly Phonics)

Acesta este locul in care copiii descopera lumea magica a cartilor, invata sa foloseasca cartile si sa se autoinformeze in diferite domenii de interes pentru ei. Centrul „Biblioteca” este spatiul in care copiii isi exerseaza limbajul in limba romana sub toate aspectele sale (vocabular, gramatica, sintaxa, intelegerea mesajului), in timp ce comunica (verbal sau nonverbal) sau asimileaza limbajul scris. De asemenea, cu ajutorul activitatilor de Jolly Phonics, cei mici intra in marea provocare a invatarii celor 42 de sunete din limba engleza si a vocabularului de baza, continuand cu dezvoltarea abilitatilor de scriere si citire in limba engleza prin acumularea de cunostinte de gramatica si dezvoltarea vocabularului. Toate aceste activitati se realizeaza intr-un mod interactiv, prin muzica, miscare si jocuri senzoriale.

Centrul STIINTA si MATEMATICA

Aici cei mici fac experimente si descopera lumea inconjuratoare cu ajutorul enciclopediilor si al cutiilor senzoriale. Pornind de la tema saptamanala sau specificul fiecarui proiect, educatoarele aduc in permanenta, in atentia copiilor, noi materiale de studiu. Pentru ca ne dorim ca cei mici sa aiba parte de experiente inedite, de cele mai multe ori, activitatea de explorare a mediului se desfasoara in aer liber, mediul perfect in care copiii pot observa si interactiona cu elementele naturii. Tot in cadrul acestor activitati, cei mici vor intra in lumea magica a cifrelor si a notiunilor matematice, unde vor descoperi formele geometrice, culorile, numerele, vor sorta obiecte in functie de mai multe criterii (forma, culoare, marime), urmand ca mai tarziu sa-si dezvolte abilitatile de calcul prin exercitii de  adunari si scaderi.

Centrul JOC DE ROL

Prin intermediul activitatilor de la acest centru, copiii isi pot dezvolta creativitatea, imaginatia, vocabularul, reusind astfel sa inteleaga anumite aspecte ale vietii cotidiene, fiind pusi uneori in situatii inedite, in care trebuie sa creeze lumi noi, povesti si sa lege prietenii. De-a lungul timpului, copiii din Pick Me Academy au fost pompieri, bucatari, politisti, ecologisti, medici veterinari, medici, constructori, gradinari, fermieri sau croitori.

Centrul ARTA

Acesta este un centru foarte indragit de catre copii, deoarece in cadrul lui se gasesc o multime de materiale ce ii ajuta sa-si exprime si sa-si dezvolte creativitatea. Copiii modeleaza, picteaza, coloreaza, deseneaza, decupeaza, realizeaza diferite lucrari la indrumarea educatoarei sau la libera lor alegere.

10:30 – 11:00: Gustarea de fructe

In fiecare zi, incepand cu ora 10:30, cei mici vor servi gustarea de fructe, ce consta in fructe proaspete, gustoase si de sezon.

11:00 – 12:00: Activitati in aer liber

Activitatile in aer liber se desfasoara atat in prima parte a zilei cat si dupa-amiaza, copiii petrecand in medie 3 ore in aer liber.

Punem accent pe activitatile in aer liber deoarece acestea sunt gandite de personalul educational, cu scopul de a dezvolta abilitatile motrice – jocuri de miscare sau de echipa, cresterea rezistentei fizice prin trasee aplicative, invatarea despre mediul inconjurator si stimularea creativitatii prin povesti si jocuri interactive.

Activitatile in aer liber ii ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile sociale si emotionale, invatand sa colaboreze, sa se adapteze in grup prin intermediul activitatilor liber alese.

12:00 – 15:00: Masa de pranz si intervalul de odihna

Incepand cu ora 12:00, copiii vor lua pranzul asistati si incurajati de personalul de ingrijire si educatie. La Pick Me Academy, cheia reusitei prepararii mancarurilor consta in pasiunea cu care sunt pregatite si balansul intre ce este gustos si ce este sanatos. Dupa ce mananca copii, vor avea parte de 2 ore de somn care ii va reincarca pentru activitatile ce urmeaza dupa-amiza. Pe intreaga perioada a odihna copii sunt mereu insotiti si supravegheati de personalul nostru.

15:30 – 16:00: Gustarea de dupa-amiaza

Incepand cu ora 15:30, cei mici vor servi o gustare sanatoasa si se pregatesc pentru activitatile in aer liber

16:00 – 18:00: Activitati in aer liber

Acesta este perioada in care punem accent pe activitatile liber alese pentru consolidarea abilitatile sociale si emotionale. Acesta este si perioada in care pot fi preluati de catre parinti, pentru a putea incheia o zi fericita in bratele acestora.