Componenta medicala

INFORMATII MEDICALE

Asistenta medicala este asigurata pe intreaga sedere la Pick Me Academy. Din moment ce scopul nostru este de a oferi un mediu cat mai sanatos si cat mai sigur promovand bunastarea fizica si mentala, asistenta noastra medicala verifica copiii zilnic. Daca se observa o stare modificata a sanatatii copilului, parintii sunt instiintati imediat. In cazul in care copilul este considerat bolnav, el va fi izolat de ceilalti copii pana la sosirea parintilor.
Copiii care prezinta simptome ale unei potentiale boli sau viroze nu sunt acceptati in colectivitate deoarece ei pot reprezenta un factor de risc pentru colegi. Daca copilul dumneavoastra a vomitat sau a avut scaune moi, va rugam sa va asigurati ca sta acasa cel putin 24 de ore. Daca acest episode are loc in timpul programului de gradinita, parintii vor fi contactati imediat si rugati sa ia copilasul acasa cat mai repede cu putinta. Aceste masuri sunt luate pentru a preveni raspandirea infectiei.

TRIAJUL DE DIMINEATA

Dimineata, la sosirea in gradinita, copilul va fi verificat de catre asistenta medicala in urmatoarele zone:

 • Tegumente, in cazul in care exista o posibila eruptie
 • Unghii, acestea trebuie taiate si curatate
 • Scalpul, in special in zona de dupa urechi si ceafa
 • Cavitatea bucala si faringele; chiar daca copilul va deschide sau nu gura singur, faringele si amigdalele nu vor putea fi examinate corespunzator, de aceea va fi folosit abeslangul.

CUM NE PUTETI AJUTA?

Oferindu-ne raspunsuri la urmatoarele intrebari cu privire la triajul de dimineata :

 • A avut copilul febra? Daca da , cat de ridicata a fost si ce tratament i-a fost administrat copilului?
 • I s-a modificat scaunul? Daca raspunsul este afirmativ, vor fi necesare mai multe detalii oferite catre asistenta medicala.
 • A acuzat vreun fel de durere (de stomac, de cap, de ureche, etc)? Daca “da”, i-a fost administrat vreun medicament?
 • Ati observant vreo eruptie? Daca raspunsul este” da”, ce tratament I s-a administrat?
 • Ce alte modificari ati mai observant?
 • In ceea ceiI priveste pe copiii care au absentat mai multe zile din motive medicale, este necesar ca parintii sa raspunda la intrebarile urmatoare:
 • De ce boala a suferit copilul?
 • A fost internat in spital sau tratat la domiciliu?
 • Ce tratament i-a fost administrat?(tratamentul si numarul de zile)
 • In momntul reintoarcerii in colectivitate mai urmeaza vreun alt tratament? In cazul in care raspunsul este afirmativ, ne dorim sa aflam care este tratamentul.
 • In cazul testarilor de orice natura (de sange, alergologice, etc), va rugam sa ne comunicati orice modificare. Ne puteti aduce copii ale rezultatelor, care vor fi atasate la dosarul personal al copilului.

***PROCEDURA MEDICALA PE PERIOADA VACANTELOR

In conformitate cu obligatiile legale, in general dupa fiecare vacanta, fiecare copil va trebui sa aduca in momentul reintoarcerii in colectivitate , un raport medical de la medicul de familie, precum si analizele medicale necesare reintegrarii in colectivitate. Acestea vor fi inmanate doamnei asistente medicale sau domnului doctor.

***Mentionam ca toate aceste analize vor fi facute cu cel mult doua saptamani inainte de a aduce copilul la Pick Me Academy.

ALIMENTATIA:

In fiecare zi suntem asaltati de o multime de informatii cu privire la obiceiurile alimentare. Ce ar trebui sa mancam? Ce nu ar trebui sa mancam? Raspunsul nostru presupune o dieta echilibrata adaptata nevoilor si varstei.

La Pick Me Academy mancarea copilasilor este preparata dupa retete special create pentru ei de catre medicul nostru nutritionist, gatite de bucatari experimentati in cele mai bune conditii de igiena, fiind folosite ingrediente de calitate superioara.

Dieta copiilor nostri este una echilibrata formata din legume, fructe, cereale, lactate, carne de curcan, de vita si peste.

Mancarea este preparata fara sare, zahar sau alti modificatori si intr-o maniera sanatoasa. Copiilor nu le sunt oferite bauturi carbogazoase, doar apa plata si sucuri de fructe preparate in cadrul institutiei noastre. Nu oferim copiilor dulciuri, desertul lor fiind format exclusive din fructe.

Asa cum in viata avem nevoie de niste limite in tot ceea ce facem, acelsi lucru este incercat si in ceea ce priveste alimentatia lor.

Asa cum spunea Socrate: ”Virtutea inseamna sa nu depasim limitele”