Curriculum Gradinita Pick Me

Curriculum

În Pick Me Academy veți găsi un curriculum unic și inovativ, care îmbină ideile pedagogiei tradiționale românești cu principiile esențiale ale învățământului britanic. Grădinița Pick Me Academy este autorizată de către ARACIP, iar acreditarea britanică oferită de către COBIS (Council of British International Schools) îmbogățește experiența de învățare a preșcolarilor noștri. Cadrele didactice promovează învățarea prin joacă, explorare, proiecte și activități extracurriculare.

În grădiniță, preșcolarii fac progrese în următoarele cinci domenii de dezvoltare:

  • Domeniul limbă și comunicare (Communication and Language) – acoperă stăpânirea exprimării orale şi scrise, dar și abilitatea de a înţelege comunicarea verbală şi scrisă. Prin activităţile desfăşurate, se dezvoltă creativitatea şi expresivitatea limbajului oral, educându-se în același timp exprimarea corectă din punct de vedere fonetic, lexical şi sintactic a celor mici.
  • Domeniul științe (Science & Mathematics) – implică oferirea de ocazii de dezvoltare și întărire a abilităților de numărare, de realizare a unor adunări și scaderi simple, de recunoaștere si descriere a formelor, a spațiilor și a unităților de măsură, dar și activități de cunoaștere a mediului.
  • Domeniul om și societate (Understanding of the world) – pune în practică cele mai bune experiențe în vederea pregătirii copiilor și a ghidării lor către înțelegerea lumii și a comunității prin intermediul explorării, observării oamenilor și a mediului înconjurător, dar și prin activități de educație pentru societate, igienco-sanitară, ecologică și activități practice.
  • Domeniul estetic și creativ (Expressive Arts and Design) – îi ajută pe copii să exploreze și să se joace cu o gamă largă de materiale și totodată îi încurajează să își exprime gândurile, emoțiile și sentimentele printr-o gamă variată de activități ce presupun: artă, muzică, mișcare, dans, joc de rol și desen.
  • Domeniul psihomotric (Physical Development) – copiii interacționează cu ceilalți, își dezvoltă coordonarea, controlul și mișcările, înțelegând importanța activității fizice și a unui stil de viață sănătos.