Sãptãmâna Anti-bullying în şcoala mea

 

de Mara Andrieş, 9 ani, clasa a III-a A

Bullying-ul se întâmplã când o persoanã face pe altcineva sã se simtã rãu, atacându-l mai multe zile la rând. Bully este cel care atacã şi îi face pe alţii sã se simtã îngrozitor, iar cel care este agresat fizic, verbal sau în online se numeşte bullied.

            Când suntem martorii fenomenului de bullying trebuie sã ne ducem la un adult şi sã îi spunem ce se întâmplã între bully şi bullied.

            La şcoalã, eu am marcat Sãptãmâna Anti-bullying astfel: luni a fost Kindness Day şi am fãcut o activitate la care eu am fost I-ul din cuvântul kind, marţi a fost Odd Socks Day şi am dus la şcoalã douã şosete diferite pe care le-am decorat cu puf, ochi, pene şi multe alte materiale.

Miercuri am sãrbãtorit Tolerance Day. În aceastã zi, eu şi colegii mei am scris un mesaj cu hârtie creponatã şi, pe rând, am venit la doamna noastrã învãţãtoare, care ne-a pictat pe mâini şi am lãsat amprente pe proiect.

Joi a fost ziua Don’t be a bully, be a friend! în care am scris bileţele pentru prietenii noştri, iar colegii de la clasa Butterflies ne-au oferit bileţele cu mesaje de prietenie şi flori.

Vineri am mers la circ! Acolo am vãzut balerine, basketbalişti şi mulţi alţi acrobaţi.

            Ziua mea preferatã din sãptãmânã a fost ziua în care mi-am decorat şosetele.

În aceastã sãptãmânã am învãţat cã nu este bine sã faci bullying, ci trebuie sã arãţi bunãtate faţã de colegi şi profesori.

Eu mã simt foarte fericitã la şcoala mea pentru cã nu existã fenomenul de bullying.